Известие

Collapse
No announcement yet.

Бартер - Съвет

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колата си е за мен и аз съм си за нея, просто понякога търся сметка от нея за всяка стотинка, искам резултати и безупречност а никой не е съвършен, боли ме като знам, че за да я направя да изглежда и звучи като въпросното Рено, ще ми трябват 2 пъти повече пари, но..... си заслужава, боли ме и, че съм от случаите в които вземам кола от собственик-олигофрен (италянец) и я връщам към живот, а някой ден някой ще я вземе от мен на готово, може би без да заслужава, в смисъл, че ще я разсипе за нула или известно време, с въпросното Рено е нещо подобно, има голяма вероятност да е в много добро състояние, за момент ми се искаше аз да съм късметлията дето ще го кара доста доста време (не съм разсипник и мурдар), без сериозни главоболия и 1 000 000 питания и четене във форуми, ходене на майстори, по магазини за части, фалшиви, оригинални, скъпи, евтини, рециклирания и т.н. и т.н. , сега ша кажете ми купи си нова кола, е още не съм заслужил, просто ми се иска да съм от късметлиите дето почти само карат и сменя само консумативи и нещо дребно....ама.......

п.п.

Преди време, един човек за когото работех казваше-трябва да имаш сърце и да губиш и да печелиш, с едната ръка вземаш, с другата даваш.
    Last edited by vnimavai; d.m.y г., 21:47.
    sigpicАлфа Ромео 166, 2.4 JTD, 136 hp, '99 г., кожен салон МОМО, 16" TORRA +++

Comment

Първоначално публикувано от vnimavai Покажи съобщение
      колата си е за мен и аз съм си за нея, просто понякога търся сметка от нея за всяка стотинка, искам резултати и безупречност а никой не е съвършен, боли ме като знам, че за да я направя да изглежда и звучи като въпросното Рено, ще ми трябват 2 пъти повече пари, но..... си заслужава, боли ме и, че съм от случаите в които вземам кола от собственик-олигофрен (италянец) и я връщам към живот, а някой ден някой ще я вземе от мен на готово, може би без да заслужава, в смисъл, че ще я разсипе за нула или известно време, с въпросното Рено е нещо подобно, има голяма вероятност да е в много добро състояние, за момент ми се искаше аз да съм късметлията дето ще го кара доста доста време (не съм разсипник и мурдар), без сериозни главоболия и 1 000 000 питания и четене във форуми, ходене на майстори, по магазини за части, фалшиви, оригинални, скъпи, евтини, рециклирания и т.н. и т.н. , сега ша кажете ми купи си нова кола, е още не съм заслужил, просто ми се иска да съм от късметлиите дето почти само карат и сменя само консумативи и нещо дребно....ама.......

п.п.

Преди време, един човек за когото работех казваше-трябва да имаш сърце и да губиш и да печелиш, с едната ръка вземаш, с другата даваш.
      Аз лично много добре те разбирам колега. Мисленето ми е 1 към 1 като твойто и винаги съм следвал подобни разсъждения при покупката на всяка кола, която съм имал до момента (3 броя общо). Истината е, че точно такава кола каквато търсим ние още не е измислена - с колите втора употреба винаги се стига до момента с наливането на пари и минаването на разумната граница "текуща пазарна цена"/"пари наляти до момента". Тази гимнастика съм я правил от джип на нисък клас, после на бизнес класа (в момента съм с 166). С всяка кола идва момента, в който ти знаеш колко неща има за правене и колко още пари ще се наливат и моментно съжаляваш за избора си и обсмиляш алтернативи. Аз моя проблем си го реших така - карам тази кола, която ми е на сърцето и искам точно нея. Така и така ще наливам, поне когато е в изправност да ми е кеф.

Иначе ако трябва да сме честни, всяка кола която е в движение върши същата работа като нашите хубави алфи, но идеята е човек да си глези и сетивата с хубав дизайн, или просто удоволствие от шофирането. Разума ти казва, че алфата не е най-практичното решение, затова просто послушай сърцето Моя принцип за коли и жени отскоро - всяка би свършила работа, но когато ти харесва кефа е огромен, а той пък цена нямал.

Надявам се да съм се изказал ясно, че не ме бива да философствам по принцип.

п.п. и Алфа 166 за Рено Меган - моля ти се. Ако търсиш нещо по-евтино и практично нека поне да не е френско
      Alfa 166 2.0 TS 1999

Comment

Колега, карай какво ти е кеф и не се съобразявай с никой.
        Аз за около 7 г. съм сменил около 14 или 15 коли ( просто съм решил да минат през мене всичките марки коли - е по земните де ))
        Та ако искаш рено - вземи си. Ако седнеш да мислиш ами тва сега тампон, по малко електроника и други - просто няма да намериш подходяща кола.
        Аз например бих сменил алфата си само за нещо по-голямои като купе и като мощност и като комфорт( например А8 от старите 97-98 г. 2.8 бензин или 3.7 бензин)
        И като заключение бих споменал факта че от тези коли които съм имал съм повторил единствено марката Алфа Ромео и Ауди )
        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 1999

Comment

Вече почти се разубедих за бартера, даже правя планове в какъв точно цвят ще я боядисвам, и разни други неща, но все пак ми се струва, че е възможно някога за нещо да я сменя, или много яко доплащане, но ще е труден избора и критериите ще са доста.
          Last edited by vnimavai; d.m.y г., 11:08.

Comment

Вече почти се разубедих за бартера, даже правя планове в какъв точно цвят ще я боядисвам, и разни други неща, но все пак ми се струва, че е възможно някога за нещо да я сменя, или много яко доплащане, но ще е труден избора и критериите ще са доста.
            Аз лично бих я боядисал в някой цвят , какъвто няма друга 166 , например бяла перла

Абе колега , сега да не си харесал Тигра
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Колега, чак сега видях темата и ме хвана шубе, че верно можеш да сбъркаш яко ако направиш такъв бартер Виж сега всяко едно Рено е Рено рано или късно ти идва да започнеш да го замеряш с камъни тва пък този "Коч" няма нищо общо с Алфата ама във каквото и да е отношение карай си колата и се кефи и недей да мислиш такива егати неизгодните бартери ... А и да добавя като бивш върл фен на рено имал съм и съм карал и имам : R11, Safrane, Modus, Clio II, Fuego, Trafic, R5 Alpine ... с изключение на последното другото не е кола така
              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

може за тиграта,съгласен ама при доплащане от страна на Тигъра от 5000-6000 лв

---------- Post added at 15:38 ---------- Previous post was at 15:37 ----------

а колкото до неизгодните бартери, може по скоро да я продам,ако реша,пък за бартер ако е справедлово доплащането-може

Comment

може за тиграта,съгласен ама при доплащане от страна на Тигъра от 5000-6000 лв
                  Опел Тигра почти перфектния геймобил - нищо лично и лошо, колега
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

ееее,аз се пошегувах,виж за гаджето бих я взел,пък с доплащането ще си взема и за мен нещо

Comment

Първоначално публикувано от vodafon Покажи съобщение
                      колега ти много нерАзумни желания изповядваш
                      Ако ти се кара лимо карай твоята - като искаш да изглежда добре -боядисвай ,като искаш да бега -чипосвай(в плевен вече го правят гаранционно .
                      Ако искаш малък спортист(пичеловка ) поне си набележи нещо по мъжко - ГТВ ,фиат купе ,митсу еклипс ЦЛК и т.н все коли до 5-8 000 лв
                      Това мнение ми харесва колега!
                      Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

набелязах си вече-моята Алфа 166

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:07 ----------

....а колкото до "мъжките коли" и "пичеловките", ако някой разчита на кола за да ....... някоя мацка-толкова по зле за него,еее,комбинация от кадърен пич с хубава кола и добри финанси е най-добре, ама само кола, или само кола с финанси, пък уръфляк, дет не върши работа(както казват мацките)-не мерси. Нема да говорим сега за тия дет си мислят, че имат някоя точилка за гадже, ама не знаят и за ортаците им,и за тва че още един-два чифта ...... плескат по дупетата "половинките" им.Плащач всеки може да е, ама ......, не всеки!

п.п.
                        гарантирам, че и с москвич, на сухо няма да остана, и баби яга няма да .......
                        А за Алфта спор няма, хваща окото много, от всички, но после, след кафе или диско, като се приберем-алфата остава пред блока и до там,после идва мой ред.

Comment

Working...
                        X